3 Mrekullitë e Profetit Muhammed (sal Allahu aljehi we selem) në Shpellën e Theur

Shpella Theur është e vendosur në pjesën e fundit të Mekkes. Mali Theur është i njohur për mrekullitë e famshme që kishin ndodhur gjatë Hixhretit të Muhammedit (sal Allahu alejhi we selem).

Këto janë 3 mrekullitë që ndodhën në atë shpellë:
1. Tentim vrasja e Muhammedit (sal Allahu alejhi we selem) nga kurejshët
Kur filloi emigrimi në medine, kurejshët planifikuan një kurth vrasës për Muhammedin (sal Allahu alejhi we selem). Ndërsa Muhammedi (sal Allahu alejhi we selem) ishte në gjumë në shtratin e tij, me udhëzimin e Allahut ai u arratis me sukses dhe shkoi në shpellën Theur.

Miku më besnik i Muhammedit (sal Allahu alejhi we selem) ishte Ebu Bekri, i cili shkoi me të në atë udhëtim. Kurejshitët dërgonin njerëz për ta vrarë Muhammedin (sal Allahu alejhi we selem) dhe Ebu Bekrin. Disi, Muhamedi (sal Allahu alejhi we selem) dhe Ebu Bekri morën vesh për këtë dhe vendosën të qëndronin në shpellë.

2. Muhammedi (sal Allahu alejhi we selem) u ndesh me një gjarpër në shpellën e Theur
Para se të hynte në shpellë, Ebu Bekri pastroi shpellën. Kishte shumë vrima të gjarpërinjve, të cilat u përpoqën të mbuloheshin nga një copë veshje nga Ebu Bekri. Kishte vetëm një gropë gjarpërinjsh e cila u la hapur gabimisht. Muhamedi (sal Allahu alejhi we selem) ishte aq i lodhur saqë vendosi të pushonte në prehrin e Ebu Bekrit. Nga ajo vrimë e hapur doli një gjarpër por Ebu Bekri e mbylli atë vrimë me këmbën e tij.

Ai nuk e hoqi këmbën nga ajo gropë, pasi e dinte që Muhamedi (sal Allahu alejhi we selem) ishte duke fjetur, dhimbja e shkaktuar nga pickimi i gjarprit ishte kaq i fortë sa që lotët kanë filluan të dalin nga sytë e tij dhe kur lotët kanë ranë në faqe të Muhamedit (sal Allahu alejhi we selem) ai u zgjua.
Pas e kuptoi se e ka kafshuar gjarpëri, Muhamedi (sal Allahu alejhi we selem) e ngjeshi me pështymën e tij në vendin ku gjarpri e kishte kafshuar Ebu Bekrin. Pastaj Ebu Bekri filloi të ndihej i qetë dhe dhimbja iku brenda pak minutash.

3. Merimangat dhe pëllumbat e ndihmuan Muhammedin (sal Allahu alejhi we selem)
Në një moment, burrat e kurejshve goditën pothuajse në shpellë, por ndodhi një mrekulli! Merimangat dhe pëllumbat i dhanë shpellës një vështrim i cili duket sikur askush nuk ka hyrë në këtë shpellë. Por Muhammedi (sal Allahu alejhi we selem) dhe Ebu Bekri ishin duke qëndruar në atë shpellë! Merimangat e thurën një rrjetë dhe pëllumbat i hedhën vezët për t’i dhënë këti vend injë vështrim sikur asnjë njeri nuk ka hyrë ndonjëherë në këtë shpellë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *