Dua ta shoh Muhamedin a.s në ëndër

Dua ta shoh Muhamedin a.s në ëndër??

Shkoi një nxenes kerkues i diturise tek një dijetarë dhe i tha o Shejkh si mundem qe ta shoh ne ender profetin tone Muhamedin a.s.

Shejkhu i tha do te tregoj se si.Neser eja tek un ne dark.
Shkoi ky nxenesi i dijes te nesermen tek Shejkhu,ndersa ai e gostiti me ushqim,mish te pjekur mirpo ne ushqimin kishte kryp pak si teper.
Filloi te hante ky nxenesi i tij,mirpo uji i mungonte ne tavoline,dhe tha o Shejkh a mundet nje gote uje.

Shejkhu i tha jo ska uj per ty sonte,nese e kalon kete test neser inshaAllah do te tregoj se si ta shohesh ne ender Muhamedin a.s

Ky nxenesi beri saber,te nesermen kur u zgjua nga gjumi,Shejkhu e pyeti se si kaloi akishte fjetur a kishte pushuar,a i kishte ndodhur ndonje gje e pazakont.

Nxenesi tha o Shejkh kam pare endra te çuditshme??

Çfar endra ke pare e pyetj Shejkhu.
Nxenesi tha: Kam pare shi,uje,deti,lumenje…

Shejkhu deshironte ta mesonte kete nxenes dhe i tha dashurija yte dje ishte e tepert dhe e zellte per uje dhe ti e enderove ate qe e deshte.

Nese do ta kishe dashur Pejgamberin a.s ne kete menyr dhe ta kishe pasuar ne çdo hap sigurisht se do ta kishe pare ne ender.

Kjo eshte mesim se si duhet ne qe ta duam Muhamedin salAllahu alejhi ue selem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *