KUR QESH XHIBRILI?

Një herë Pejgamberi a.s e pyeti Xhibrilin a qesh ndonjëherë o i dashur?

Xhibrili tha: Po. Qesh me njeriun që kërkon diçka në këtë Dunja por ajo nuk është krijuar këtu.
Çfarë është Ajo gjë, pyeti Pejgamberi a.s?
-Ajo është Rehatia, tha Xhibrili. Nuk është krijuar në këtë por NË Ahiret.
—————–

Fëmija mezi pret të rritet..
I rrituri don të kthehet dhe një herë fëmijë.
Beqari don nuse.
I martuari don nuse tjetër.
Ai pa fëmijë, kërkon fëmijë.
Ai që i ka thotë ah të isha dhe një herë beqar.
Dikush don të kapë projekte milionash..
Dikush don të ketë thjesht një punë të çojë rrogë në shtëpi.
Dikush edhe tre rroga nuk i mjaftojnë.

TË GJITHË NUK JANË REHAT..

Shqipërim..
Huazuar Eduart Hekuran Thartori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *